Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Uutta keittiötä hankkiessaan moni valitsee skandinaavisen tyylin. Se ei ole ihme, sillä se on usein juuri sopiva valinta suomalaiseen kotiin. Skandinaaviseen keittiötyyliin liitetään usein selkeälinjaisuus, käytännöllisyys ja luonnonläheisyys. Ei ole kuitenkaan yhtä oikeaa tapaa toteuttaa skandinaavinen keittiö, vaan se taipuu oman maun ja kodin tunnelman mukaan.

Tyyliin kuuluva selkeälinjaisuus antaa tilaa leikitellä persoonallisilla yksityiskohdilla, jotka tekevät kokonaisuudesta kiinnostavan ja kutsuvan.  Petra-keittiöiden uusi Rytmi-konsepti sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen; tuomaan juuri sen tarvittavan lisämausteen täydentämään skandinaavista tyyliä.

Rytmi-keittiön avainelementtinä toimiva tammiviiluinen, kapea kehys voidaan asentaa kaapistojen väliin rytmittämään keittiön ilmettä. Elementin avulla voidaan myös rakentaa hyllyjä, jotka toimivat esimerkiksi keittiön yläkaappeina, mutta myös säilytyskalusteina kodin muissa tiloissa.

Katsotaanpa, minkälaisia kokonaisuuksia Rytmin avulla voi saada aikaan!

Ajaton tyylikkyys ja leikkisyys yhdistyvät

Valkoinen keittiö on klassinen valinta, mutta ripaus puuta tuo kokonaisuuteen lämpöä ja luonnonläheisyyttä. Erilaisten sävyjen ja materiaalien yhdistäminen onkin hyvä tapa tehdä keittiöstä kodikas. Valkoinen ovi puisten yksityiskohtien kera on yksinkertaisesti kaunis ja ajaton yhdistelmä, joka sopii kotiin kuin kotiin!

Tässä keittiössä Rytmi on yhdistetty Petra-malliston mattavalkoiseen Aamu-oveen ja pehmeän harmaaseen laminaattitasoon.

Tavanomaisten yläkaappien tilalla käytettynä Rytmi-hyllyt synnyttävät skandinaaviselle tyylille ominaisen kepeän ilmeen. Umpi- ja avohyllyjen yhdistäminen tuo kokonaisuuteen leikkisyyttä ja monipuolisuutta säilytykseen.

Rytmi haastaa perinteistä keittiösuunnittelua, sillä sen elementtien käyttö ei rajoitu ainoastaan keittiön puolelle. Koska Rytmi-hylly ei huuda kuuluvansa keittiöön, voidaan sen variaatioita hyödyntää myös kodin muissa tiloissa. Esimerkiksi pieneen kotiin voidaan luoda harmoniaa ilmeeltään yhteneväisten säilytyskalusteiden avulla. Kirjahylly, TV-taso, lastenhuoneen säilytyskaluste… Mahdollisuuksia riittää!

Tutustu myös uuteen Vida-keittiöön, joka mukautuu erilaisiin tiloihin ja tilanteisiin

Skandinaavinen keittiö ripauksella retrotunnelmaa

Rytmi-keittiön ilmeen suhteen vain taivas on rajana, sillä sen elementit voidaan yhdistää mihin tahansa Petra-malliston ovimalliin. Maalattu Milka-ovi. messinginvärinen lankavedin ja kuusikulmaiset välitilan laatat muodostavat Rytmi-elementteihin yhdistettynä retrohenkisen, mutta tiukasti ajan hermolla olevan kokonaisuuden. Tämä keittiö istuisi kuin nenä päähän 50-luvun kerrostaloon tai vaikka rintamamiestaloon.

Oliivinvihreä keittiö kuuluu tällä hetkellä niihin trendikkäimpiin. Lue myös: Luonnosta kumpuavat keittiötrendit – näin sovellat niitä omaan keittiöösi

Tässä nähdään, miten kaapistojen väliin asennettuna Rytmi-kehys on omiaan nimensä mukaisesti rytmittämään keittiön ilmettä. Tammiviilukehykseen yhdistetyn, samanvärisen laminaattitason kanssa kokonaisuus on tyylikkään yhtenäinen.

Myös retrohenkiseen keittiöön sopivat ilmeeltään kevyet yläkaapit avohyllyineen.

Sen lisäksi, että nämä keittiöt sopivat suomalaiseen makuun ja kotiin, ovat ne kotimaista tuotantoa. Petra-keittiöt valmistetaan tilauksesta Nastolassa puusepäntyön ammattilaisten toimesta ja niillä on avainlippumerkki. Nyt jos koskaan on hyvä hetki suosia suomalaista – myös keittiöhankinnoissa!

Onko sinun unelmiesi keittiö tyyliltään skandinaavinen vai kenties joku ihan muu? Käy testaamassa minkälainen keittiö olisi sopiva juuri sinulle 

Mikäli on aika ottaa askel kohti keittiöunelman toteuttamista, varaa tästä aika maksuttomaan suunnittelutapaamiseen lähimpään Keittiömaailma-myymälään

Lue myös:

Kodikas keittiö omalla tyylillä – modernia vai maalaisromanttista? 

Keittiösuunnittelun kulmakivet – näin saat toimivan keittiön

Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu 

Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Skandinaavinen keittiö moneen makuun – ajatonta tyylikkyyttä vai ripaus retroa?

  1. Nykyiset keittiöt ovat uusavuttoman ruoanlämmityssokkeleita olohuoneen kupeessa. Joissakin keittiöissä on koirankupin kokoinen, pyöreä tiskiallas, jossa ei voi pestä edes leivinpeltiäkään. Nykyisin on vain yksi allas. Ei laskutilaa. Kaappitilaa ei ole, eikä voi rakentaa lisääkään kun on heti vieressä ovi tai ikkuna. Jopa isommassa ns.perheasunnoissa on samankokoinen sokkelinpätkä kuin pienessä asunnossa. Ilmeisesti on ajateltu, että porukkaa lämmittää valmisruokaa. Sekin voi olla hankalaa. Joissakin uusissa asunnoissa on mikro niin korkealla, että tarvitaan keittiötikkaat. Keittiösuunnittelijoilla ei ole mitään käsitystä siitä minkälainen on hyvä ja toimiva keittiö: se ei ole mikään 3 metrin pituinen sokkelnpätkä.

    1. Juuri näin. Kaappitilaa on jopa okt:ssa naurettavan vähän ja joskus perheasunnoiksi tarkoitetuissa jääkaappipakastin -yhdistelmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio