Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Tällä kertaa kyläilin Oulunkylässä ja pääsin haastattelemaan kaupunginosassa viihtyvää Laaksosen perhettä. Elämä luonnonläheisessä ja kehittyvässä Oulunkylässä vastaa parhaillaan sitä, mitä Laaksoset asumiseltaan odottavat.

Palvelut ja kulkuyhteydet Helsingin keskustaan ovat erinomaiset, mutta silti voin kävellä metsäpolkua pitkin uimarannalle aamu-uinnille kesäaamuna tai ihastella vaihtuvia vuodenaikoja ikkunan takaa aukeavasta metsämaisemasta, kertoo lähes kymmenen vuotta Oulunkylässä asunut Katri Laaksonen.

Oulunkylä, ruotsinkieliseltä nimeltään Åggelby, on vehreä ja kaavoitukseltaan tilava kaupunginosa Pohjois-Helsingissä, noin kuusi kilometriä keskustasta pohjoiseen. Oulunkylä on pinta-alaltaan melko suuri kaupunginosa, sillä se muodostuu Maunulan, Maunulanpuiston, Metsälän, Patolan, Pirkkolan, Veräjälaakson ja Veräjämäen osa-alueista.

Oulunkylä on pääosin kerros- ja pientaloaluetta. Eri puolilla Oulunkylää sijaitsee kerrostaloalueita, joiden väliin jää sekä rivitaloista että omakotitaloista muodostuvia pientaloalueita. Oulunkylä on tunnettu myös 1950-luvulla rakennetusta huvila-asutuksesta. Puuhuviloita on järjellä vielä erityisesti Veräjämäen alueella sekä muutama rautatien länsipuolella.

Oulunkylä alue
Kuva: Etuovi.com

Tutustu Oulunkylään myös Etuoven aluesivulla

Katso kartalta, minkälaisia asuntoja Oulunkylässä on myynnissä tällä hetkellä

Mikä Oulunkylässä on parasta?

Ogeli eli Oulunkylä on säilynyt tiiviinä ”kylämäisenä” yhteisönä keskellä Helsinkiä. Tämä on ihmisen kokoinen kaupunginosa: täällä naapureita vielä tunnetaan, kauppareissulla tapaa usein tuttuja ja apua saa, jos tilanne sitä vaatii, hehkuttaa Katri Laaksonen oman kaupunginosan parhaita puolia.

Lisäksi kulkuyhteydet ovat täällä älyttömän hyvät joka ilmansuuntaan. Keskustaan pääsen kymmenessä minuutissa, lentokentälle parissa kymmenessä. Myös bussiyhteys toimii Westendistä Itäkeskukseen asti, Laaksonen jatkaa.

Katri Laaksonen muutti poikansa kanssa Oulunkylään 9 vuotta sitten Espoon Saunalahdesta. Katri työskenteli tuolloin Oulunkylässä ja pitkät työmatkat olivat liikaa lapsen ollessa vielä pieni. Muutto Helsinkiin helpotti elämää.

Ennen muuttoamme olin ollut Oulunkylässä jo pari vuotta töissä, joten tiesin mitä odottaa. Tiesin, että viihtyisimme täällä. Ja viihdymme edelleen, alue tuntuu kodilta, Katri hymyilee ja hörppää samalla kahvia.

Etuovi.comin hakujen perusteella Oulunkylä kuuluu Helsingin halutuimpiin kaupunginosiin, lue lisää!

Oulunkylässä luonto on lähellä

Oulunkylällä on mielenkiintoinen historia, sillä Ogeli säilytti 1946-luvulle saakka asemansa itsenäisenä kuntana, kunnes alue liitettiin osaksi Helsinkiä. Ehkä osittain siitä johtuen Ogeli on kaavoitettu väljästi ja viheralueita on säilytetty runsaasti joka puolella kaupunginosaa. Veräjälaakson uimaranta Vantaanjoen rannassa kerää kesäisin runsaasti uimareita ja talvisinkin tarjoaa uimapaikan avantouimareille.

Muutoinkin urheilu- ja liikuntamahdollisuudet ovat Oulunkylässä Helsingin kärkipäätä. Oulunkylän liikuntapuistossa on urheilukenttä, jäähalli, tekojäärata, curlinghalli, liikuntasaleja sekä metsäalue pururatoineen. Pirkkolan liikuntapuistosta löytyy lisäksi maauimala, uimahalli, palloiluhalli ja jäähallit. Keskuspuisto on täynnä kuntoratoja ja talvisin hiihtolatuja.

Laaksosten arki sujuu mutkattomasti Ogelissa ja kaikki tarpeellinen löytyy.

Joskus mietinkin, että jos pitäisi muuttaa täältä pois, niin löytäisikö yhtä toimivaa asuinaluetta. Kuljen julkisilla töihin, MustaPekka-kauppa on aivan timantti, koulut ovat tasokkaita, harrastusmahdollisuuksia löytyy ja kulttuuririentoihin pääsee keskustaan junalla lähes 24/7, Katri luettelee.

Meillä on lisäksi kesämökki Lohjalla ja sinnekin menemme bussikyydillä viikonloppuja viettämään. Käymme tekemässä Kampissa ruokaostokset ja sitten jatkamme bussikyydillä mökkitien varteen. Asumme täällä Helsingissä kerrostalossa, mutta saan työntää sormeni multaan sitten kesämökillä.

Oulunkylän Seurahuone on alueen yhteisöllinen maamerkki

Oulunkylä tunnetaan vehreyden ja vanhojen talojen lisäksi myös taiteilijoistaan, kuten Tapio Rautavaarasta, jonka patsas seisoo ylväänä Oulunkylän ja rautatienaseman edustalla. Historiallinen maamerkki on myös Seurahuone. Oulunkylän Seurahuoneen tarina sai alkunsa vuonna 1882, kun tilanomistaja Ölander perusti tontille kylpylaitoksen ja täyshoitolan.

Tällä hetkellä rapistumaan päässeen Seurahuoneen ”pelastaminen” on alueen toimijoiden ykkösasia. Talo on parhaillaan remontissa, ja toivommekin, että saamme rakennuksen jälleen takaisin alueen asukkaiden olohuoneen jatkeeksi.

Katri Laaksonen näkee Oulunkylän tulevaisuuden kaupunginosana valoisana kaiken ikäisille asukkaille.

oulunkylä alue

Elävä kaupunginosa tarvitsee kivijalkaliikkeensä, kahvilansa ja ostoskeskuksen. Uskon, että satsauksia alueen palveluihin nähdään jatkossakin ja täällä viihdytään vauvasta vaariin.

Lämmin kiitos Katri, että sain käydä kylässä luonasi ja esittelit Oulunkylän parhaita paloja minulle.

-Hilla

Lue myös muiden kaupunginosien esittelyt:

Nuorten aikuisten suosima Kallio.

Eläväinen Sörnäinen

Urbaani Jätkäsaari meren äärellä

Kasvava Kalasatama lähellä luontoa

Idyllinen ja kodikas Vallila

Tyylikäs, mutta rento Töölö

Yksi kommentti sivuun “Yhteisöllinen ja luonnonläheinen Oulunkylä – se oikea asuinalue Katrin perheelle

  1. Niin, mikä minun mielestä asua asuinalueella mistä noin. 20min.matka kaupungin keskustaan on paras paikka asua. Rauhallisuus, luonto myös palvelut ovat näissä lähiöissä. Siilinjärven Vuorela kymmenen km. Kuopioon ja halvemmat asunnot kuin keskustan yöllisessä rauhattomuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio