Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Etuovi.comin datan avulla on mahdollista seurata asuntomarkkinoiden tilastoja hyvinkin reaaliaikaisesti. Olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että asuntomarkkinoiden kysyntämittarit ovat korkealla, mutta myytävien asuntojen tarjonta laahaa perässä. Jos olet siis miettinyt asunnon myymistä, lähestyvästä joulun ajasta huolimatta nyt voisi olla oikea aika myydä asuntosi!

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit
Töölössä sijaitsevat kaksiot kuuluvat Helsingin halutuimpiin asuntoihin (kuva: Etuovi.com / Blok | Brik Kodit Oy)

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit kertovat asunnonetsijöiden olevan nyt liikkeellä

Etuovi.comista on lähetetty ahkerasti yhteydenottopyyntöjä asunnon myyjille. Tämä kysyntämittari on ollut koko syksyn selkeästi korkeammalla kuin vuotta aiemmin, sillä viikoilla 36-45 yhteydenottopyyntöjä lähetettiin reilut 9% enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana.

Viikolla 45 lähetettyjen yhteydenottopyyntöjen määrä hypähti taas hieman ylöspäin – vaikka asuntomarkkinoilla on ollut tapana hiljentyä viikko viikolta joulua kohti mentäessä. Pimenevät illat ovat siis saaneet asunnon ostamisesta haaveilevat tutkimaan tarkemmin mahdollisuuksiaan asuntomarkkinoilla.

Etuovi.comin kävijämäärätkin ovat selvästi edellistä vuotta suuremmat. Kuukausittain palvelua käyttää keskimäärin 1,75 miljoonaa eri kävijää (FIAM – Comscore, tammi-syyskuu 2019). Myös aktiivisten hakuvahtien lukumäärä on noususuuntainen, eli monet asuntoa etsivät ovat jääneet odottamaan sopivaa vapautuvaa asuntoa.

Myytävien asuntojen lukumäärässä vajetta

Vaikka asuntomarkkinoiden kysyntämittarit näyttävätkin hyvin positiviisilta, vaaditaan kuumaan asuntokauppaan silti myös tarjontaa eli uusia myytäviä asuntoja. Etuovi.comin asuntomarkkinat -sivulla olevat tilastot kertovat, että lokakuussa oli myynnissä selkeästi vähemmän kohteita kuin vuotta aiemmin. Tänä vuonna eniten myytäviä kohteita on ollut toukokuussa, jonka jälkeen myytävien asuntojen määrät ovat kuukausittain tippuneet. Samalla kuitenkin kohteiden vaihtuvuutta mittaava luku on noussut ylös, eli parhaimmat kohteet on viety käsistä.

Millaisia asuntoja etsitään eniten?

Yhtenä asuntomarkkinoiden kysyntämittarina voi pitää myös Etuovi.comissa tehtyjä hakuja. Niitä tutkimalla selviää esimerkiksi halutuimmat asuinalueet tai millainen asuntotyyppi on nyt eniten ostajien mieleen.

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit Helsingissä

Helsingin halutuin asuntotyyppi on kerrostalokaksio.

Lokakuussa 2019 Helsingin haetuimmat kaupunginosat Etuovi.comissa olivat

1. Lauttasaari
2. Kallio
3. Töölö
4. Munkkiniemi
5. Ullanlinna

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit Tampereella

Tampereen halutuin asuntotyyppi on kerrostalokaksio.

Lokakuussa 2019 Tampereen haetuimmat kaupunginosat Etuovi.comissa olivat

1. Keskusta
2. Kaleva
3. Vuores
4. Tammela
5. Hervanta

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit Turussa

Turun halutuin asuntotyyppi on kerrostalokaksio.

Lokakuussa 2019 Turun haetuimmat kaupunginosat Etuovi.comissa olivat

2. Martti

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit Vantaalla

Vantaan halutuin asuntotyyppi on neljän huoneen rivitaloasunto.

Lokakuussa 2019 Vantaan haetuimmat kaupunginosat Etuovi.comissa olivat

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit Espoossa

Espoon halutuin asuntotyyppi on kolmen huoneen rivitaloasunto.

Lokakuussa 2019 Espoon haetuimmat kaupunginosat Etuovi.comissa olivat

Asuntomarkkinoiden kysyntämittarit Oulussa

Oulun halutuin asuntotyyppi on neljän huoneen omakotitalo.

Lokakuussa 2019 Oulun haetuimmat kaupunginosat Etuovi.comissa olivat

Myitpä asuntosi miten tahansa, tee se Etuovi.comissa

Onko ajatuksissasi ollut asunnon myyminen, mutta et ole tiennyt, milloin olisi paras aika myydä? Etuovi.comin tilastojen perusteella asuntomarkkinoiden kysyntämittarit ovat nyt korkealla ja hyvälle kohteelle voi siis olla harvinaisen helppoa löytää nyt ostaja!

Kun mietit, mistä lähteä liikkeelle asunnon myymisessä, suosittelen kokeilemaan  Etuovi.comin asunnon hinta-arviota. Tutustu myös asunnon myyntioppaaseen – se auttaa päättämään, kannattaako sinun antaa asuntosi ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän myytäväksi, vai myytkö sen itse. Myyntiopas neuvoo sinua kaikissa muissakin asunnonvaihdon vaiheissa.  Etuovi-blogista löydät lisää asunnon vaihtoon liittyviä blogijuttuja.

-Niina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio